logokoutoudaki

   Ευαγγελία Αν. Κουτουδάκη

 
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210-5712530

 

Το Ιατρείο

 

 • 1-IMG-ee6ed0ec5b31e9bb318233be8896c764-V.jpg
 • 2_IMG-7de74ca2b53496bfe3f79894a1642fbb-V.jpg
 • 3_IMG-f7c2471af07b9ba88f7f7f7cbe367bd1-V.jpg
 • 4_IMG-132140fed3fa861298b301c76e9d8637-V.jpg
 • 5_20190215_132631.jpg
 • 7_18072013811_5.JPG
 • 8_18072013811_7.JPG
 • 9_18072013811_8.JPG
 • 99_18072013811_9.JPG

 

 

Οι Υπηρεσίες

 

Κρυοχειρουργική

Η κρυοθεραπεία ή κρυοχειρουργική αποτελεί μία παλιά καταξιωμένη – γνωστή από το 1960 – επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης ορισμένων βλαβών του δέρματος. Το υγρό άζωτο, που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή της, βρίσκεται σε θερμοκρασία περίπου -200°. Προκαλεί ψύξη στους ιστούς με τους οποίους έρχεται σε επαφή και έτσι καταστρέφει τις δερματικές βλάβες-στόχους.

 

Διαθερμοπηξία

Η διαθερμοπηξία αποτελεί μία επεμβατική ηλεκτροχειρουργική μέθοδο η οποία μέσω της θερμικής καταστροφής των κυττάρων-στόχων που προκαλεί, μας προσφέρει ένα πολύτιμο και παράλληλα εύχρηστο μέσο αντιμετώπισης μίας σειράς δερματικών βλαβών όπως π.χ. οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις.

 

Εφαρμογή νημάτων

Η εφαρμογή βιο- απορροφήσιμων νημάτων σε πρόσωπο και σώμα αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και ευρέως διαδεδομένη πια στην εποχή μας, μέθοδο αντιμετώπισης της ήπιας χαλάρωσης του δέρματος και μια πολύ καλή εναλλακτική προσέγγιση του προβλήματος για τα άτομα που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργικό lifting.

Τα νήματα PDO που χρησιμοποιούνται είναι βιοσυμβατά και 100 % βιοαπορροφήσιμα , ενώ ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ανά κατηγορία , δρούν είτε προάγοντας το σχηματισμό ενός πλέγματος που υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος, είτε ενεργώντας με άμεση έλξη για ανόρθωση.

Με την υποδερμική εισαγωγή τους ενεργοποιείται η αγγειογέννεση και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, και έτσι δημιουργείται γύρω τους το επιθυμητό φυσικό πλέγμα. Η διαδικασία αυτη εξελίσσεται και ολοκληρώνεται μέσα σε 6 το πολύ μήνες απο την ημέρα της εφαρμογής.

Ο χρόνος της επέμβασης είναι πολύ σύντομος χωρίς τομές ή ουλές και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Στα σημεία εισόδου των νημάτων υπάρχει ένας ήπιος μικρός διάρκειας ερεθισμός,αλλά η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι μεγάλης διάρκειας και φυσικό στην εμφάνιση μετά την εφαρμογή.

 

Laser

Το laser είναι μία δέσμη φωτός αυστηρά μονοχρωματική με εξαιρετική κατευθυντικότητα που δημιουργείται από τη διέγερση και αποδιέγερση ηλεκτρονίων. Ανάλογα με το υλικό του οποίου τα ηλεκτρόνια των ατόμων διεγείρονται και αποδιεγείρονται, παράγεται και το συγκεκριμένο μήκος κύματος του φωτός που αλληλεπιδρά συγκεκριμένα και σε διαφορετικό ποσοστό με κάθε κομμάτι του ιστού. Έτσι εξηγείται η ιδιότητα της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης των laser.

Αξιοποιώντας τη μονοχρωματικότητα του laser (εν προκειμένω Alexandrite) και επομένως την επιλεκτική απορρόφησή του από τη μελανίνη πετυχαίνουμε μία προοδευτική, απολύτως ασφαλή και μόνιμη επίλυση προβλημάτων δασυτριχισμού και επιφανειακών μελαγχρωματικών βλαβών (εφηλίδων).

Το μόνιμο του αποτελέσματος και εφόσον δεν υπάρχει ορμονικό πρόβλημα επιτυγχάνεται μετά από άλλοτε άλλο (τουλάχιστον 4) αριθμό εφαρμογών, το μεσοδιάστημα των οποίων, είναι περίπου 30-40 ημέρες. Η χρήση του αποφεύγεται σε δέρμα μαυρισμένο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στις μελαγχρωματικές βλάβες (επιφανειακές αλλοιώσεις) ο αριθμός των θεραπειών για το βέλτιστο αποτέλεσμα είναι 1-2 φορές.

 

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα μιας εξελισσόμενης εκφυλιστικής διαδικασίας, που λαμβάνει χώρα στους υποεπιδερμικούς ιστούς, και η οποία χαρακτηρίζεται απο τον σχηματισμό διαφραγματίων ινώδους συνδετικού ιστού με παράλληλη εναπόθεση λίπους και νερού μεταξύ αυτών.

Οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή της είναι: κληρονομικότητα, έλλειψη σωματικής άσκησης, μη σωστή διατροφή, σωματότυπος (παχυσαρκία), ορμονικοί παράγοντες, κατακράτηση υγρών, ηλικία. Έχει υψηλότερη συχνότητα στον γυναικείο πληθυσμό και δυστυχώς επηρεάζει ακόμα και αθλήτριες και λιπόσαρκα μοντέλα.

Διακρίνουμε 4 στάδια κυτταρίτιδας ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος. Πολύ συχνά στο ίδιο άτομο συνυπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα του ενός στάδια, στην ίδια περιοχή. Δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο την υγεία αλλά αποτελεί ιδιαίτερα ενοχλητικό αισθητικό πρόβλημα.

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική αλλά και καινοτόμος μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι αυτή που συνδυάζει:

α) συνεδρίες μεσοθεραπείας με φαρμακευτικό σκεύασμα που επιτυγχάνει λιπόλυση, σύσφιξη και βελτίωση ελαστικότητας του δέρματος, αποβολή τοξινών, απομάκρυνση βαρέων μετάλλων που προκαλούν λιποδυστροφία και ενεργοποίηση του μεταβολισμού, και
β) αποκοπή των ινώσεων που έχουν αναπτυχθεί κάτω από την επιδερμίδα με την χρήση ειδικού εργαλείου (celluerase).

Η πρώτη φάση αποτελείται από 5-8 εβδομαδιαίες θεραπείες διάρκειας 20- 30 λεπτών. Η δεύτερη φάση ποικίλει σε αριθμό συνεδριών και διάρκεια ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.

 

Μέθοδος πλάσμα

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι, Χηλοειδή, Ξανθελάσματα, Τατουάζ

Πλάσμα είναι η κατάσταση της ύλης η οποία αποτελείται από ελεύθερα ιόντα και ηλεκτρόνια. Διαφέρει από ένα μη-ιονισμένο αέριο. Σχηματίζεται όταν ένα αέριο γίνει πολύ θερμό με αποτέλεσμα ηλεκτρόνια να δραπετεύσουν από το άτομό τους και να γίνουν ελεύθερα. Είναι επομένως υπεριονισμένη κατάσταση της ύλης. Μπορεί να προκύψει από ένα αέριο στο οποίο έχει δοθεί αρκετή ενέργεια για να αποχωριστούν τα άτομα από τα ηλεκτρόνια τους. Σε αντίθεση με τα αέρια είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Έχει υψηλή θερμοκρασία αλλά χαμηλή πίεση διότι είναι πολύ αραιό. Ερχόμενο σε επαφή με κάποιο σώμα ψύχεται αμέσως χωρίς να θερμαίνει αισθητά το άλλο σώμα.

Στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και χρησιμοποιώντας μία γεννήτρια παραγωγής πλάσματος αξιοποιούμε την δυνατότητά του να εξαχνώνει την περίσσεια του δέρματος και έτσι με τρόπο απλό, ανώδυνο και αναίμακτο να αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως χαλάρωση βλεφάρων (βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι), χηλοειδή (υπερτροφικές ουλές), ξανθελάσματα.

Η θεραπεία γίνεται σε συνεδρίες επαναλαμβανόμενες ανά 20-30 ημέρες. Η διάρκεια κάθε μίας ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τη βαρύτητα του προβλήματος από 10-30 λεπτά, το δε σύνολο αυτών είναι 2-4. Μετά από κάθε συνεδρία παρατηρείται ένα ήπιο, εντοπισμένο ερύθημα και οίδημα διαρκείας 2-3 ημερών. Το αποτέλεσμα της μεθόδου πλάσμα είναι μόνιμο και επιτρέπεται η εφαρμογή της σε κάθε φύλο και σε κάθε ηλικία.

 

Micro-needling

Το βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου skin Μicro-needling είναι η ενεργοποίηση της αγγειογένεσης και η διέγερση (με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς καταστροφή ή αφαίρεση της επιδερμίδας) των ινοβλαστών του χορίου, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι το δέρμα αυξάνει σε πάχος και βελτιώνεται η ελαστικότητά του.

Η μέθοδος έχει εφαρμογή με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ρυτίδων, ουλών ακμής –μετατραυματικών ουλών- και επιφανειακών δυσχρωμιών. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για κάθε ηλικία. Το ευεργετικό της αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση του μηχανήματος skineedler.

Η μέθοδος ολοκληρώνεται σε πέντε ή έξι συνεδρίες (ανάλογα με το πρόβλημα) που επαναλαμβάνονται ανά 15 μέρες.

Επειδή έχει αποδειχθεί ότι με την παραπάνω μέθοδο η διαδερμική απορρόφηση δραστικών ουσιών αυξάνεται σημαντικά χρησιμοποιείται επίσης και ως μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

 

Μικροδερμοαπόξεση

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μία ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης του δέρματος, που καθαρίζει σε βάθος, χρησιμοποιώντας κεφαλές με μεγάλη πυκνότητα διαμαντιού κοπής laser, για την απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων και την σταδιακή αντικατάστασή τους με νέα και υγιή, με αποτέλεσμα η νέα επιδερμίδα να φαίνεται λεία και λαμπερή.

Οι κεφαλές από αληθινό διαμάντι κοπής laser, προκαλούν ήπια απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας, παρέχοντας λάμψη στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω της ελεγχόμενης αναρρόφησης του δέρματος.

Ο συνδυασμός της απόξεσης με το διαμάντι και της αναρρόφησης, εξασφαλίζουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλη την περιοχή θεραπείας ανεξαρτήτως του τύπου του δέρματος.

 

Botox

α) Η υπεριδρωσία γενικά είναι μία παθολογική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. Διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρωτοπαθής αφορά συνήθως την περιοχή παλαμών, πελμάτων ή μασχαλών και δεν εξαρτάται από φαινόμενα θερμορύθμισης. Εμφανίζεται πριν την ηλικία των 25 ετών και σε άτομα με θετικό οικογενειακό ιστορικό. Μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επαγγελματικές και καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών και συχνά συνοδεύεται από βρωμιδρωσία (δηλαδή την δυσάρεστη οσμή που οφείλεται στα προϊόντα διάσπασης του ιδρώτα από βακτήρια).

Η χρήση του botox αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, μη χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Το φάρμακο ενίεται ενδοδερμικά με σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνη, σε συγκεκριμένα σημεία της εκάστοτε πάσχουσας περιοχής, με παράλληλη (όπου χρειάζεται) τοπική χρήση κρυοπροωθητικών spray για αναισθησία. Η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εξαρτάται από την περιοχή και το διάλυμα που χρησιμοποιήθηκε. Η δράση του φαρμάκου ολοκληρώνεται προοδευτικά μέσα σε 15 μέρες από την χορήγησή του και συνήθως διαρκεί από 4-7 μήνες, αλλά μπορεί να φτάσει και τους 29. Έχει παρατηρηθεί ότι σε ένα 30% των ασθενών μετά την πρώτη εφαρμογή τα αποτελέσματα διήρκεσαν 1 χρόνο.

β) Στο πρόσωπο διακρίνουμε 2 κατηγοριών ρυτίδες: α) τις στατικές, δηλαδή τις ρυτίδες που σχηματίζονται όταν το πρόσωπο είναι σε κατάσταση ηρεμίας και β) τις δυναμικές που δημιουργούνται όταν εκφραζόμαστε.

Οι δυναμικές ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε στατικές. Έτσι αν δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί παρεμβαίνοντας -με τη χρήση του botox- και «χαλαρώνοντας» τους μύες που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία τους απομακρύνουμε κατά το μέγιστο δυνατό την πιθανότητα εμφάνισής τους. Στη περίπτωση που έχουν ήδη εγκατασταθεί πετυχαίνουμε τη σταδιακή λείανση και τη μείωση του βάθους τους.

Επειδή ο σχηματισμός των ρυτίδων είναι πολύ εύκολος, ενώ η επαναφορά του δέρματος στην αρχική του κατάσταση απαιτεί πολύ χρόνο, συστήνεται η θεραπεία με botox όταν εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα έντονης και ακούσιας κινητικότητας των μυών που τις προκαλούν. Οι ρυτίδες δεν εξαρτώνται μόνο από την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος και τη διάπλαση των μυών του προσώπου, αλλά και από το κατά πόσο εξωγενείς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία έχουν επηρεάσει την κατάστασή του.

Η ποσότητα του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία καθώς και τα σημεία έγχυσης εξατομικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ολοκληρώνονται προοδευτικά μέσα σε 2 εβδομάδες και διαρκούν 4-6 μήνες. Μετά το τέλος της συνεδρίας οι μικρές ερυθηματώδεις εστίες που αντιστοιχούν στα σημεία έγχυσης του υλικού εξαφανίζονται. Οι συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά.

 

Υαλουρονικό οξύ

Εκτός όλων των άλλων ποικίλων και ευεργετικών εφαρμογών του στην ιατρική, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως και στην κοσμητολογία.

Με την πάροδο της ηλικίας η ισορροπία μεταξύ νεοσυσταθέντος και αποδομούμενου υαλουρονικού οξέως διαταράσσεται προς όφελος της αποδόμησής του. Έτσι και το δέρμα (διότι σε αυτό το όργανο επικεντρωνόμαστε εν προκειμένω) χάνοντας ένα βασικό του δομικό συστατικό αλλά και ένα σημαντικό όπλο άμυνάς του απέναντι στους βλαπτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος χάνει και τον όγκο και την σφριγηλότητα που έχει στη νεανική του ηλικία. Ως αποτέλεσμα έχουμε την λέπτυνση του, την μείωση του όγκου των χειλέων, την πτώση της μύτης, το σχηματισμό ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, την πτώση των γωνιών του στόματος.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ευρέως διαδεδομένο στην αντιμετώπιση των στατικών ρυτίδων του προσώπου (βαθιές ρινοπαρειακές, ρυτίδες γωνίας στόματος), των μετατραυματικών ουλών, των ουλών ακμής, αλλά και στην αύξηση του όγκου των χειλέων και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.

Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται είναι σε μορφή γέλης και κυκλοφορεί σε συσκευασίες προγεμισμένων συρίγγων. Η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, φλεγμονές ή κοκκιώματα όπως τα μόνιμα υλικά. Μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να εμφανιστεί ελαφρύς ερεθισμός στα σημεία έγχυσης, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και με ελάχιστη διάρκεια. Τα αποτελέσματα μιας εφαρμογής είναι άμεσα ορατά και διαρκούν από 6-12 μήνες.

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία επεμβατική μέθοδος την οποία εφαρμόζουμε όταν επιδιώκουμε την έγχυση μικρών ποσοτήτων ποικίλων ουσιών στο χόριο του δέρματος. Γίνεται είτε με σύριγγες με πολύ λεπτή βελόνα είτε με τη μέθοδο του Skin Micro-needling. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αυξητικοί παράγοντες, και ανόργανες ουσίες απαραίτητες στο μεταβολισμό των κυττάρων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τελευταία εφαρμόζεται και η μεσοθεραπεία με χρήση των αυξητικών παραγόντων του αίματος (μετά από αιμοληψία και φυγοκέντρηση) του ίδιου του ατόμου.

Εφαρμόζεται σε :

 • πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση μικρών λεπτών ρυτίδων ή ουλών αλλά και στην ενυδάτωση και σύσφιγξη του δέρματος
 • σε μηρούς, γλουτούς, βραχίονες, με μεγάλη βελτίωση της κυτταρίτιδας αλλά και σημαντική αποκατάσταση της σφριγηλότητας του χαλαρωμένου δέρματος.

Όσον αφορά στο πρόσωπο, στους πρώτους 3 μήνες εφαρμογής της μεθόδου συνιστάται μία συνεδρία ανά δεκαπενθήμερο. Ακολούθως στη φάση συντήρησης συνιστάται 1 συνεδρία ανά 2-6 μήνες. Όσον αφορά στο σώμα (αντιμετώπιση κυτταρίτιδας) συνιστάται 1 εφαρμογή ανά εβδομάδα, με συνολικό απαιτούμενο αριθμό συνεδριών 7-12. Σε διάστημα 15-30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μπορούν να επαναληφθούν 1-2 εφαρμογές ως συντήρηση. Στη περίπτωση της μεσοθεραπείας με πλάσμα η εφαρμογή είναι 1 συνεδρία ανά μήνα για 2-3 φορές το χρόνο.

 

Χημικά peelings

Τα χημικά peelings είναι μία μέθοδος ευρέως διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, η οποία χρησιμοποιείται με στόχο την απομάκρυνση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος και έτσι την αντικατάστασή τους με καινούργιες υγιείς.

Τα φαρμακευτικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται στη συγκριμένη μέθοδο ανάλογα με τη σύνθεσή τους διεισδύουν σε άλλοτε άλλο βάθος στο δέρμα. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε επιφανειακό, μέσου βάθους ή βαθύ χημικό peeling.

Η χρήση τους ενδείκνυται στην αντιμετώπιση επιφανειακών δυσχρωμιών του δέρματος, λεπτών ρυτίδων, ουλών ακμής, φωτογήρανσης, και για την ανανέωση της επιδερμίδας.

Η εφαρμογή γίνεται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες με μεσοδιαστήματα που ποικίλουν κατά πολύ ανάλογα με το είδος του peeling. Ο αριθμός των συνεδριών είναι ανάλογος της βαρύτητας του προβλήματος.

Δεν εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες λόγω της πιθανής εμφάνισης δυσχρωμιών στο δέρμα.

 

PRXT-33

PRXT-33: Ό,τι πιο πρωτοποριακό στην κατηγορία των μη ενέσιμων μεθόδων βιοανάπλασης με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην σφριγηλότητα , λάμψη και αναζωογόνηση του δέρματος.

To PRXT-33 είναι ένα ιατρικό σκεύασμα με πιστοποίηση CE και πατενταρισμένη φόρμουλα. Περιέχει υπεροξείδιο του Η2 και τριχλωροξικό οξύ σε συγκεκριμένες αναλογίες. Έχει μορφή gel. Εφαρμόζεται πάνω στην επιδερμίδα με ειδική τεχνική χωρίς να ενίεται. Η διαδικασία της συνεδρίας ολοκληρώνεται με την χρήση ειδικής κρέμας για την ενυδάτωση του δέρματος και την αποκατάσταση του υδρολιπιδικού του φιλμ. Δεν προκαλεί παρά ελάχιστη απολέπιση , ήπιο ερύθημα και καθόλου φωτοευαισθησία, γι' αυτό η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την κατάσταση του προβλήματος , την ποιότητα του δέρματος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (συνήθως 5 κατά μέσο όρο). Μεταξύ των συνεδριών εφαρμόζεται ειδικός ορός γλυκολικού οξέος.

Που ενδείκνυνται:
 • Βαθειά αναζωογόνηση του δέρματος
 • Βελτίωση χαλάρωσης του δέρματος
 • Ατροφικές ουλές
 • Ραγάδες

 

 

 logokoutoudaki

 Ευαγγελία Κουτουδάκη

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Υπηρεσίες

Ιατρείου